Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Sodró fantasy és költői játék fiatalokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 05.
ImageElkezdődtek a Tündérhon vándorai című költői játék próbái, amit a Pelikán Kamaraszínházban fognak játszani dr. Matuz János rendezésében. A közönség a tavalyi János vitézhez hasonlóan fehérvári fiatalokat láthat a színpadon, a főbb szerepekben Kelemen Istvánt, Jenei Mártont, Komlódy Márkot, Scheer Pannát és Szabó Diánát. Koreográfusként Blaskó Borbála, a zenei megvalósításban Cserta Balázs működik közre. A bemutató szeptember 28-án lesz.
Tovább...
 
Fergeteges koncertekkel kezdődött el az idei FEZEN Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 04.
ImageTegnap délelőtt ismét megnyitotta kapuit a FEZEN Fesztivál, amely ebben az esztendőben is számos zenei élményt tartogat a szórakozni vágyóknak. A szervezők várakozása szerint minden idők leglátogatottabb FEZEN-je lesz az idei, ahova negyvenezer zenerajongót várnak. A többezres közönség a legkülönfélébb műfajok által érezhette kiválóan magát a FEZEN Fesztivál első napján.
Tovább...
 
AZ ERRE-ARRA: GÁRDONYI GÉZA KERESZTELŐKÁPOLNÁJA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 04.
AZ ERRE-ARRA „VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKI CSODÁK” AJÁNLÓJA: GÁRDONYI GÉZA KERESZTELŐKÁPOLNÁJA - 153 évvel ezelőtt ezen a napon keresztelték meg Gárdonyi Gézát, minden idők egyik legkedveltebb regényének, az Egri Csillagoknak az íróját. Gárdonyi Géza Agárdon született a Nádasdyék agárdi birtokának egyik cselédházában, és szintén a Nádasdyék birtokán, a Szent Anna kápolnában keresztelték meg.
Tovább...
 
Szubjektív objekt - új kiállítás nyílik a Pelikán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 03.
Augusztus 12-én pénteken 18 órakor Szubjektív objekt címmel nyílik meg Pálné Hencz Teréz és Arany Gold Zoltán közös tárlata a Pelikán Galériában. A kiállítás szeptember 9-ig látható keddtől péntekig 10 és 18 óra között. A tárlatot Czinki Ferenc író nyitja meg.
Tovább...
 
KultúrKorzó  már szerdától a zenéé a főszerep Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Programszervező Kft.   
2016. augusztus 03.
ImageEzen a héten már szerdától várja az érdeklődőket a Fehérvári KultúrKorzó. Augusztus harmadikától augusztus ötödikéig, 17.00 órától a FEZEN Fesztivál fellépői szórakoztatják a járókelőket a Mátyás király emlékműnél. Péntek este a Kongattack eső miatt elmaradt koncertjét láthatja, hallhatja a nagyérdemű, szombaton pedig az ugyancsak a rossz idő miatt elmaradt Erdőn, mezőn formáció lép színpadra. A KultúrKorzó keretében kerül sor a Bodajki Jazz Tábor zárógálájára, és az idei utolsó korzós estéről sem hiányozhatnak a Project Prometheus tűzzsonglőrei.
Tovább...
 
Történetek a világháborúk nemzedékéről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 03.
Image„Történetek a világháborúk nemzedékéről. 1918–1945–2015” címmel nyílik kiállítás augusztus 5-én 18 órakor a pákozdi Katonai Emlékparkban. A tárlat a II. világháború idején készült műtermi illetve a háború valós pillanatait megörökítő fotóin kívül számos korabeli tárgy bemutatásával emlékezik a II. világháborúra. Szintén augusztus 5-én 19 órától a Military Girls duó koncertjét hallhattják az érdeklődők az emlékpark területén.
Tovább...
 
ERRE-ARRA: GÁRDONYI GÉZA SZÜLŐHÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 03.
ImageAZ ERRE-ARRA „VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKI CSODÁK” AJÁNLÓJA: GÁRDONYI GÉZA SZÜLŐHÁZÁBAN - Augusztus 3-án, 153 éve született Gárdonyi Géza, ebben az agárdi kis cselédházban. A családfő, Gárdonyi Géza édesapja a Nádasdyék agárdi kastélyának fűtési rendszerét működtette, cserébe itt lakhatott a család, két másik családdal egyetemben.
Tovább...
 
Minden idők leglátogatottabb FEZEN fesztiválja lesz az idei Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 02.
ImageHolnap kezdődik Székesfehérvár egyik legnagyobb kulturális rendezvénye, a FEZEN fesztivál. Idén kibővített fesztiválterülettel, két nagyszínpaddal és minden eddiginél több külföldi zenekarral várják a résztvevőket augusztus 3-tól egészen augusztus 6-ig. A FEZEN előkészületeiről és programjáról helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila és Kovács Antal főszervező.
Tovább...
 
Újabb könyv jelent meg Székesfehérvár szobrairól Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 02.
ImageMegjelent Magony Imre Székesfehérvár szobrai című könyve. A város közterületi alkotásait bemutató, mintegy másfél száz tétellel kibővült kötetet harmadik alkalommal adták ki: a színes fotók, a térképmellékletek és a GPS-koordináták a városkép árnyaltabb megismerését teszik lehetővé. A bemutatón jelen volt a szerző Magony Imre, Posch Ede, a kiadó Lénia 2 Kft. ügyvezetője és Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke.
Tovább...
 
Makettcsodák többszázezer gyufaszálból Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 02.
Az Öreghegyi Közösségi Házban nyílt meg Szűcs Pál „Épületek gyufaszálból” című kiállítása. A nyugalmazott rendőr alezredes az elmúlt több mint négy évtized során számos remekművet alkotott meg gyufaszálakból. A miniatűr építményeket, köztük a csalai Kégl-kastély makettjét is megtekintheti a székesfehérvári közönség. A kiállítás augusztus 14-ig látogatható.
Tovább...
 
Székesfehérvári fiatalok a VI. Székelyföldi Verstáborban Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 02.
ImageAz elmúlt évek szép hagyományát folytatva az idei évben is részt vettek a Fehérvári Versünnep döntősei a VI. Székelyföldi Verstáborban. Az idei versenysorozat mind a tizenhárom döntőse kiutazott Erdélybe. Rajtuk kívül kívül Csíkországba hat „öreg” verstáboros fiatal is ellátogatott, akiknek szerepe a tábor előkészítése és lebonyolítása volt, emellett Kárpátaljáról, a Vajdaságból, a Felvidékről és a vendéglátó Székelyföldről is érkeztek fiatalok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3323 - 3333 / 6189